23 Ekim 2018 Salı

AŞK VE İLİŞKİLER KISA BİLGİLER

AÇILARIN EVLİLİĞE ETKİSİ

Karşı cinslerin doğum haritalarında birinin ay'ının diğerinin güneş'i üzerine düşmesi, en iyi durumlardan biridir. erkeğin jüpiteri kadının güneşi ile kavuşum konumunda olursa koca eliaçık olacak demektir.
Kişilerden birinin güneşi diğerinin onbirinci evine düşüyorsa iyi bir arkadaşlığın,  erkeğin marsı kadının venüsü ile iyi açı oluşturuyorsa güçlü cinsel çekimin olacağını gösterir. Güneş ve ay, yedinci ev başlangıç çizgisi ile büyük üçgen oluşturuyorsa evlilikte mutlu olacağı anlamına gelir.
Doğum haritasında satürn diğer kişinin güneşi, venüsü ya da merkürü üzerine düşüyorsa çok sıkıntılı bir durum ortaya çıkar.
Kadınsanız; güneşiniz satürnle sert bir bakış açısı yapıyorsa değersiz, cimri ve tembel bir kocanız olur, mutsuz olursunuz.
Uranüs, satürn ya da mars beşinci evde ise, duygusal yaşamınız pek temiz olmaz.
Erkekseniz; ay uranüsle sert açı yapıyorsa evli kadınlarla ilişki kurarsınız. olumlu açılar bile aynı sonucu verebilir.
Güneş,ay ve uranüs arasındaki herhangi bir açı da, evlilikte güçlükler yaratır. eşini aldatma eğilimi verirse de ayrılığı göstermez. kadın doğum haritasında güneş-uranüs sert açı oluşturuyorsa, kadının başka bir erkek için kocasını bırakacağını gösterir. aynı durum erkek doğum haritasındaki ay ve uranüs sert bakış açısı için de geçerlidir.

Ay ve Güneş Uyumu



Güneş astrolojide erkek sembolüdür. Ay ise dişilik göstergesidir. Birinci evinde Ay olan erkek duygusal ve kibar yaradılışlıdır. Birinci evinde Güneş olan kadın güçlü bir kişiliğe, karaktere ve otoriteye sahip olur. Erkeğin haritasına yerleşen Ay’dan nasıl bir kadın istediğini anlayabiliriz. Kadının haritasındaki Güneş de nasıl bir erkek aradığını gösterir. Örneğin, Başak’taki Ay dengeli, kararlı ve pratik kadını gösterir. Boğa’daki Güneş de güçlü, tutucu, kararlı ve para kazanmasını bilen erkeği gösterir.

Sevdiğinizin Güneş burcu ile sizin Ay burcunuz, veya tersi aynı burçta ise bu büyük bir uyum ve ahenk işaretidir.

Güneş burcu ile Yükselen burç aynı ise mükemmel anlaşma ve uyum göstergesidir.

Mars ve Venüs aynı burçta ise (kavuşum) çiftler arasında mükemmel cinsel uyum olur.

Venüs ile Yükselen aynı burçta ise fantezisi yüksek ve yaratıcı bir beraberlik olur.

Venüs ile Güneş aynı burçta ise hayat alanlarında ortak zevkler olacaktır.

Mars ile Ay burcu aynı olursa cinsel beraberlik ve sevgi yükselecektir.
erkeğinin marsı , kadının 8.evine düşüyorsa erkek şanslıdır 

çünkü kadının 8.evini uyarmaktadır , kadının erkeği cazibeli bulmasından söz edebiliriz özellikle tensel konularda.  Aynı şekilde erkeğin marsı kadının 5.evine düşüyorsa erkeği 5.ev konularında cesaretlendirebilir.
Venüs-mars açıları , ilişkinin cazibesini ( elektriğini ) yoğunlaştıran enerjiler taşır.
venüs-mars uyumlu açılarında romantizm ve yanına bir tutam seksüel etkileşim sözkonusudur , oysa venüs-mars sert açılarında seksüel etkileşim daha fazla olacaktır ve çiftler birbirine doğru çekilecektir tabii bu etkileşimin doğal sonuçlarından biri kıskançlık ve ateşli tartışmalar olabilir bunuda söyleyelim.

Bir kadın haritasındaki güneş erkek haritasındaki ay la kavuşuyorsa bu tam bir tencere kapak durumudur. Önemli bir ilişkidir.
Bir erkeğin haritasındaki mars ile kadının haritasındaki Venüs sekstil veya trine yaparsa tensel olarak iyi anlaşırlar uygundurlar ama daha fazla çekim özellikle kare ve karşıt açıda vardır. Kare karşıtda vazgeçilmezlik görülebilir. Juno çok önemlidir bulunduğu burç kişinin nasıl bir eş istediğini gösterir.
Ayrıca merkürlerin aynı element grubunda olması iletişim ve bütün sorunları iletişimle halletmek için uygun olacağı için merkürlerin aynı element olması önemlidir.
Marslar kişiler birbirlerini ne yönde harekete geçiriyolar ne kadar birbirlerini cesaret ve risk almaya çekiyolar yaptığı açılar önemli kare ve karşıt açılar ilişkiler astrolojindeki marsta zordur.

NOT:  İki kişinin haritasındaki yükselenlerin yönettiği gezegenlere bakarız eğer kavuşum varsa uzun süre birlikte olabilirsin örnek sizinki yükselen oğlak yöneticsi Satürn boğada partnerinizin yükselen başak Merkür boğada gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder